Consells i bones pràctiques per a allargar la vida de la seva solució pujaescales

Les cadires i plataformes pujaescales poden patir, com totes les màquines, avaries sobtades que impedeixin la seva correcte funcionament . En alguns casos, és l’avís d’una possible avaria molt més gran. Per això, és importants saber com reaccionar davant els indicis d’un mal funcionament o d’una aturada inesperat del pujaescales.

Per evitar possibles avaries, cal seguir una sèrie de pràctiques senzilles però efectives . En aquest post t’expliquem quines són. Així podràs allargar d’una manera efectiva la vida del teu solució salvaescales.

Consells per evitar avaries en salvaescales:

– Punt de càrrega . Un dels errors més comuns és la descàrrega total de les bateries de la cadira o la plataforma . Això es deu al fet que aquesta no està situada correctament en algun dels terminals de càrrega. Una altra causa és que el pujaescales ha passat molt de temps aturat, sense utilitzar-se. En tots dos casos, dependrà del model però haurem de recordar situar sempre en la correcta posició o donar-li un ús continuat. Altrament escurçarem la vida de les bateries.

– Lubricació. Les solucions pujaescales estan sotmeses a moviments, rascades i altes pressions. Per això, és important que els mecanismes estiguin sempre ben greixats . Si es tracta d’una màquina per pujar o baixar escales situada a la intempèrie o en edificis de pública concurrència, la revisió d’aquests punts ha de ser més freqüent.

– Neteja. Per obvi que sembli, mantenir net el pujaescales pot ajudar a allargar la seva vida. Pols, líquids o restes de materials en suspensió poden obstruir la mecànica de la cadira, alterant el seu funcionament o produir un curtcircuit. Hem de recordar que tant les cadires pujaescales com les plataformes per a cadires de rodes són solucions que inclouen sensors de seguretat que poden detectar aquests materials com a obstacles.

– Peces no originals. Un altre dels motius comuns pels quals apareixen avaries és la substitució de components originals per uns altres de semblants . Aquests no sempre s’adapten als requeriments tècnics, provocant un desgast accelerat en la resta de peces o el trencament d’aquest. Per aquest motiu, és més que recomanable optar per recanvis originals o avalats pel fabricant.

– Manca de manteniment tècnic. Tot i que les cadires i plataformes pujaescales no requereixen manteniment obligatori -a diferència d’altres màquines, com ascensors o elevadores- és recomanable optar per un pla de manteniment preventiu . Un tècnic especialitzat pot efectuar una revisió periòdic que ens estalviï més d’un ensurt. A més, així sempre ens assegurarem que la nostra màquina estigui sempre a punt.

Si busques un servei de manteniment o reparació de pujaescales, en Impulsa posem a la teva disposició un equip especialitzat en solucions en accessibilitat . Oferim servei a tot Espanya, amb plans adaptats per que pagueu només pel que necessites. Contacta’ns i sol·licita el teu pressupost.