Les persones amb problemes de mobilitat han d’afrontar una sèrie de despeses afegits a la seva malmesa salut. Per si no fos poc amb les limitacions físiques, a sobre han de lluitar, també, amb limitacions econòmiques. La instal·lació de solucions verticals en els seus habitatges o la contractació de personal assistent són alguns dels motius que erosionen les seves butxaca. Ara bé, hi ha subvencions que els permeten, de vegades, pal·liar una mica aquesta situació. Vols saber, en particular, com sol·licitar ajudes per a cadires pujaescales?

Ajudes per a cadires pujaescales

Les cadires pujaescales són aparells mecanitzats que permeten pujar i baixar escales als seus usuaris. Funcionen mitjançant una guia o rail que es fixa al llarg d’una escala, donant així la possibilitat de desplaçar-se entre diferents nivells d’alçada.

En algunes comunitats autònomes i municipis, és possible demanar ajuts públics per a la instal·lació de cadires pujaescales en un habitatge particular o en una comunitat d’edificis. De cara a optimitzar l’accessibilitat a tot tipus de llocs, aquesta mena d’iniciatives són necessàries per assegurar que les persones grans o que presentin diversitat funcional no es vegin discriminades per motius econòmics. Especialment, quan la seva situació sigui fràgil.

Pla Renove

A més de les ajudes per a cadires pujaescales, també es poden concedir altres assignacions amb l’objectiu de sufragar reformes en ascensors que ja existissin abans. La condició, això sí, és que el canvi estigui supeditat a l’estalvi energètic, sent el nou més ecològic que l’anterior. Aquest tipus d’operacions s’emmarquen dins de l’anomenat Pla Renove.

Els municipis i comunitats compten amb un seguit condicionants a l’hora de poder disposar del Pla Renove. Les subvencions cobreixen, aproximadament, un 30% del total de l’obra, si bé el resultat final dependrà de cada cas concret.

On tramitar els ajuts per a cadires pujaescales

Si vols demanar aquestes subvencions, has d’acudir, en primer lloc, al teu ajuntament. Allà et donaran la informació completa sobre la cobertura específica del teu municipi. En cas que la situació no sigui avantatjosa per a tu, també pots consultar els butlletins oficials de la teva regió.